Úvod » Podzim 2015/16 » Články

12.kolo: SK Vyžlovka - Sokol Vyšehořovice

publikováno 07.11.2015 (aktualizováno 20.11.2015)

Urvali jsme tři body a Shokodko je gólmanský Bůh!!!

 

SK Vyžlovka : Sokol Vyšehořovice   1:2   (1:1)

Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, že to bude ale až takový boj, to jsme netušili. Vítězství obzvláště hřeje a dává nám právo dívat se po celou zimu na tabulku pěkně odshora...ať už výsledek posledního mače za týden dopadne jakkoliv.

Že Vyžlovka má ve svém kádru velmi dobré fotbalisty, to dokazuje její dosavadní bilance, proto nemělo vzájemné utkání vyloženého favorita. V prvním poločase jsme hráli "do kopce" a bylo znát, že domácí si rádi vybírají pro výkop opačnou stranu hřiště, protože svah bývá jejím dvanáctým hráčem. I tentokrát se na nás vrhli, nestačilo to ale na nic víc, než na první dobrý Shokodkův zákrok v desáté minutě hry proti ráně Součka. Srovnali jsme krok, tlačili se více na polovinu soupeře, ale finální přihrávka do zakončení se nám nevedla. Rychlá kombinace Patrika Breškovce, Maryana Lesyka a Jakuba Mičkala skončila jen nad břevnem Luxovy brány, nic více jsme vytěžit z mírné převahy nedokázali. Naopak gólově se utrhl domácí tým, nejprve sice jedovatou ránu Jana Pavlů zblokoval náš obránce na rohový kop, vzápětí ovšem chybu v obranné hře využil přesným zakončením Souček. Soupeř neubral na aktivitě a zakousnul se do nás příštích pár minut více, než jsme zvyklí, nicméně dokázali jsme se ubránit ba dokonce i zahrozit, byť kombinace nám v tomto utkání dost vázla a ztrát míče bylo překvapivě hodně. Pěknou střelu vyslal po půlhodině hry na bránu Vyžlovky Michal Bíža, brankář Lux si s ní však dokázal poradit, stejně tak ho nepřekvapila hbitá akce Breškovce a Mičkala, spíše to ale bylo tím, že do přesného zakončení chyběl našemu útočníkovi krůček. Vyhmátnul i akrobatické "nůžky" Honzy Matuchy a znovu pokus Jakuba Mičkala, tentokrát hlavou. Kýženého vyrovnání jsme se tedy dočkali až ve 40.min. hry, kdy stáhnul v pokutovém území k zemi obránce Breškovce a sám Patrik nařízenou penaltu zahrál frajersky ve stylu "Vršovického dloubáku" Tondy Panenky. Srovnáno na 1:1! Soupeř se ovšem nehodlal vzdát, měl i nadále dobré šance skórovat, před poločasovou přestávkou nás tak od gólu zachránilo jednou břevno a vzápětí další ze skvělých zákroků Mykoly Shokodka.

Nastřeleným břevnem, tentokrát ale vyžlovské svatyně, začal i druhý poločas, to když "nůžky" výstavně vystřihnul Patrik Breškovec. Hráli jsme v tu dobu už směrem ze svahu a bylo to znát, akce se rozvíjely slibněji než v půli první, přesto o pohlednou kombinaci a fotbalové parády byla nouze. Nouze v těch chvílích rozhodně nebyla o slovní ataky přihlouplých diváků, které mířily především na rozhodčího a notně rozpumpovávaly i na nohou nejistě se pohybujícího domácího pomezního laika. Naštěstí na hřišti se hráči obou týmů chovali slušně, nevnímajíce emoce na tribuně, a hlavní rozhodčí utkání také zvládl. Neměl to přitom lehké, každému ze soupeřů chyběl k výhře jediný gól. V našich barvách se ho pokoušel vstřelit nečekanou bombou z úhlu Maryan Lesyk, domácí brankář Lux stál  ale na svém místě, při dalším pokusu Lesyka mu pak pomohlo břevno a po ráně Hucka tyč. Na opačné straně hřiště se také bojovalo, všechny míče však sbírala naše obranná lajna nebo jistý Shokodko. Ten přiváděl svými zákroky domácí střelce chvílemi k zoufalství, a když už byl jednou překonaný, ulehnul na brankovou lajnu Tomáš Mika a tělem míč odrazil z gólové pozice. Mezitím se ovšem odehrála chvíle, rozhodná pro celé utkání, to když v 83.min. poslal dokonalý centřík za domácí obranu Patrik Breškovec, našel jím nabíhajícího Honzu Matuchu a ten se trefil přesně k levé tyči. Rozhodnuto, 2:1 výhra, tři body a obrovská radost!

Sestava: Shokodko - Mika, Ploc, Lebeda, Hucek - Lesyk M. (90. Kokeš J.),Kokeš F., Breškovec, Bíža (46. Novák) - Matucha (89. Bláha), Mičkal (66. Lesyk I.)

Góly: 40.min. Breškovec (p), 83.min. Matucha

Rozhodčí: Podaný - Bílek, domácí laik p. Šmíd

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 53425
Dnes: 2
Online: 1

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Na kolikátém místě letos naše mužstvo skončí?

  1. - 3.
16 (72,7%)

  4. - 7.
3 (13,6%)

  8. - 11.
3 (13,6%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace