Úvod » Jaro 2015/16 » Články

22.kolo: Viktoria Sibřina - Sokol Vyšehořovice

publikováno 08.05.2016 (aktualizováno 13.05.2016)

Přesvědčivé vítězství se lvím podílem Honzy Matuchy...

SK Viktoria Sibřina  : Sokol Vyšehořovice   1:4  (0:3)

Podzimní nespravedlivou porážku (vzhledem k předvedenému výkonu) jsme vrátili soupeři i s úroky. Od prvních okamžiků zápasu, který se hrál na kvalitním trávníku za slunečného nedělního počasí, nebylo o naší převaze i celkovém výsledku pochyb. Domácí tým je možná zkušený, ale věk nezastavíš, a tak byly často na hřišti k vidění situace, kdy domácí plejeři nebyli schopní zastavit kolem nich pelášící hráče naše. Ať už to zkoušeli fotbalově, s pomocí faulů, či díky občas falešnému hvizdu rozhodčího, nedařilo se jim to v celém utkání v podstatě vůbec. I jediný gól, který vstřelili za již rozhodnutého stavu 0:4, byl spíš výsledkem naší nekoncentrace, legráckování pro oko diváka a výrazného polevení v tempu, než kvalitou domácí souhry. Do druhé zápasové sibřinské šance se pak dostal až těsně před koncem Střelka, trestuhodně ji však zahodil.

Utkání se povedlo našemu Honzovi Matuchovi, první gól vstřelil už v 8.minutě po nádherném dalekonosném pasu Davida Ploce a hbité přihrávce Borise Hucka, druhý zásah přidal po půlhodině hry, kdy mazácky zužitkoval přesný centřík Michala Bíži. V té době jsme ovšem vedli už o dva góly, protože přihrávku právě od Matuchy zkrotil na vápně neohroženě a vítězně se s obránci bijící Míra Novák a zakončení pak už mu nedělalo žádný problém. K výčtu prvopoločasových šancí přidejme ještě tyč, nastřelenou Breškovcem a bombu do břevna z nohy Honzy Kokeše, který tím zakončoval rychlou akci dua Bláha - Mičkal. Domácí se zmohli ke konci první části hry jen na pár faulů, ty jsme ovšem přestáli bez úhony.

Ve druhém poločase zatloukl hned po pár vteřinách hry čtvrtý hřebíček do sibřinské rakve Michal Bíža, rychlý sprint poslal z blízka nekompromisní šlehou do vinglu, div že neprotrhnul síť. Výrazné vedení nás pak trochu uspalo, výsledkem byly občasné pokusy hráčů ve žlutém navštívit naši polovinu hřiště, při jednom z nich neklapla obranná hra tak jak by měla a Jan Chumlen si tedy mohl vysoustružit gólový zářez na pažbě. Znamenalo to pokyn z naší lavičky opět rychle zvednout hlavu a zlepšit hru směrem k bráně domácího Dvořáka. Breškovcův pokus však dotyčný gólman zneškodnil, se dvěma akcemi Petra Homoly si taky poradil, i když tady mu spíš než Pláničkovo umění pomohla nepřesná koncovka našeho záložníka, v 81.minutě trefil Matucha tyč a těsně před koncem utkání nebyl gól Patrika Breškovce, zakončujícího "do prázdné" po šikovném prostrčení míče za obranu z nohy Aleše Kaisera, uznán pro odmávaný ofsajd.

Vítězství bylo naprosto zasloužené, vyhlášené sibřinské klobásky tradičně dobré a cesta domů veselá. Teď nás čeká "anglický" týden, ve středu hrajeme doma vložené kolo s V.Popovicemi, v sobotu hostíme Odolena Vodu!

sestava: Shokodko (55.min. Prokeš) - Bláha, Lebeda, Ploc, Hucek - Bíža, Mičkal (46.min. Homola), Breškovec, Novák - Matucha, Kokeš J. (70.min. Kaiser)

góly: Matucha 2x, Novák, Bíža

rozhodčí: Hyc - Horník, Fillo

diváků: 80

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 53429
Dnes: 0
Online: 2

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Na kolikátém místě letos naše mužstvo skončí?

  1. - 3.
16 (72,7%)

  4. - 7.
3 (13,6%)

  8. - 11.
3 (13,6%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace