Úvod » Podzim 2015/16 » Články

5.kolo: Sokol Vyšehořovice - TJ Mnichovice

publikováno 19.09.2015

Dobré výsledky pokračují!

 

Sokol Vyšehořovice : TJ Mnichovice    5:0  (2:0)

Soupeř přijel na naše hřiště s zajímavým věkovým mixem svého týmu, když branku hájil nám dobře známý Honza "Zlatíčko" Vinš, který u nás před lety odváděl výtečné služby a jemuž věk začíná číslicí 5, a kolem něj kmitali šikovní mladí borci, jež moc zkušeností zatím zjevně nemají, ale fotbalovou budoucnost pravděpodobně ano. Proti nim stálo naše mužstvo, v těchto chvílích ještě bez zraněného Serhiy Zaritskyyho, z pracovních důvodů omluvených Michala Bíži i Tomáše Kubáska a Petra Homoly, jehož hostování z prvoligové slovenské Podbrezové se právě dotahuje. Přesto jsme v kabině měli 17 plejerů, pro trenéra toť příjemná starost, koho na hřiště poslat. Do hry se dostala i nová akvizice, brankář Petr Prokeš.

Utkání jsme začali ve velikém tempu a razantním náporem na mnichovickou obranu, hned po pár vteřinách tvrdě, avšak nepřesně, pálil z dobré pozice po chytrém lobíčku z nohy Breškovce Maryan Lesyk, vzápětí se hrnul z pravé strany do útoku Míra Novák, ani on ještě nemířil mezi tři tyče a rychlý úvod zápasu zakončil v 5.min. hry výživnou střelou z dálky Boris Hucek. Skóre se tedy měnilo až na konci první desetiminutovky, po faulu na Patrika Breškovce ve vápně Mnichovic se kopala penalta, proměnil ji chytrou střelou doprostřed brány právě Breškovec! Zdálo se být v těch okamžicích jen otázkou času, kdy se na světelné tabuli objeví další naše vstřelené góly, vzhledem k tempu hry, které jsme v tu chvíli vyvíjeli a jaký fotbal předváděli. Míra Novák ve skluzu mířil do boční sítě, pumelici Tomáše Miky vyrazil dobře postavený gólman Vinš, po jeho střetu s Borisem Huckem o pár minut později se míč zatoulal k nohám Breškovce, jemu ale radost zkazil na brankové čáře postavený Bartáček. Parádní gólový okamžik předvedl tedy až Petr Pytka, který se zbavil obratnými kličkami "na pětníku" hostujících obránců a napálil míč ve 30.min. do sítě, 2:0! Tlačili jsme směrem na Vinšovu bránu další akce, hlavičku Miky však mnichovický gólman výtečně vytěsnil nad břevno, bomba Filipa Kokeše šla mimo jeho tyče a po dvouminutovém kolotoči přihrávek a střel těsně před poločasem dokázal Jan Vinš vyřešit i nejnebezpečnější z nich, pokus Jakuba Mičkala.

Ve druhém poločase však naše hra bohužel téměř půlhodinku najednou neměla takovou kvalitu jako v dějství předchozím, tempo opadlo, do šancí jsme se nedostávali a namlsaní diváci mručeli nespokojeností. Ze spánku je vytrhnulo jen sólo Filipa Kokeše, které zakončil uličkou na Breškovce, tomu ale stál v cestě brankář Vinš. A ne jen jednou, hned několikrát po sobě v těch chvílích takto včasným výběhem hostující gólman uspěl, nedovolil skórovat Breškovcovi ani Novákovi, když oběma šance připravil ve středu hřiště kmitající Kokeš.

Fotbalovou a hlavně gólovou nádheru tak předvedl až v 80.min. Maryan Lesyk, nůžkami švihnul míč do sítě a zavelel znovu k předvádění fotbalové kvality. Opět jsme přidali na tempu, další zásahy zaznamenali Honza Matucha a cizelérskou střelou z přímého kopu v posledních vteřinách hry Patrik Breškovec.

 

Góly: 11. a 89. min. Breškovec, 29. min. Pytka, 79. min. Lesyk Maryan, 81. min. Matucha

Sestava: Shokodko (80. Prokeš) - Hucek (72. Bilyanskyy), Ploc, Lebeda, Mika - Lesyk M., Breškovec, Kokeš F. (78. Kokeš J.), Novák - Pytka (52. Matucha), Mičkal (61. Lesyk I.), připraven byl ještě Bláha

Rozhodčí: Bernard - Bílek, Novák

Diváků: 75

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 53432
Dnes: 0
Online: 1

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Na kolikátém místě letos naše mužstvo skončí?

  1. - 3.
16 (72,7%)

  4. - 7.
3 (13,6%)

  8. - 11.
3 (13,6%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace