Úvod » Podzim 2015/16 » Články

9.kolo: Sokol Vyšehořovice - Slavia Louňovice

publikováno 17.10.2015 (aktualizováno 20.11.2015)

Výtečné domácí představení...

 

Sokol Vyšehořovice - Slavia Louňovice   7:2  (4:1)

Potkali jsme se s týmem, který ještě v loňské sezóně válel ve třetí lize. Jak už to ve fotbale bývá, někdy dojde chuť, jindy peníze, v některých případech nejsou k mání kvalitní hráči, prostě stane se, že z vysoké soutěže je to najednou jediným velkým skokem dolů, jedním rozhodnutím vedení klubu, "liga" ta téměř nejnižší, vesnická. To je i případ Louňovic.

Budiž přičteno ke cti soupeři, že přestože musel podle průběhu zápasu tušit, že na nás kvalitou nemá, snažil se hrát fotbal, nesnižoval se k pouhému bránění, či dokonce k faulům a zanechal na trávníku (mimochodem svým stavem dokonalém!) velmi dobrý dojem. Ve svém středu má stále plejera jménem Vasil Boev, který tvoří hru týmu, brání, přihrává i střílí góly a je tak hráčem takřka nepostradatelným.

A byl to on, kdo nám dal gól, první v zápase a hned v první minutě! Po dlouhém autu se míč dostal právě k Boevovi a ten nechytatelně vymetl šibenici Shokodkovy brány. Podle průběhu příštích minut bylo však jasné, že to nebude mít na výsledek rozhodující vliv, rozehráli jsme perfektní partii plnou přihrávek, kombinačních akcí, tlaku na defenzivu soupeře a rychlých fotbalových situací, které přímo volaly po gólech. Nejagilnějším hráčem byl Honza Matucha, dostával se často do šancí po přihrávkách špílmachra Patrika Breškovce či narážečkách z nohy hbitého Maryana Lesyka. Překážkou našim snahám byl ovšem gólman Holub, muž postavou i výkonem obrovský. Lapil ránu Filipa Kokeše, vyřešil, byť s potížemi i zakončení Maryana Lesyka, kterému parádně přihrál Patrik Breškovec, poradil si i se střelami Mičkala a jako vždy neúnavného Breškovce. Krátký byl až na míč z nohy Honzy Matuchy, ve 13.min. jím bylo srovnáno na 1:1. Nádherné sólo pak z vlastní poloviny předvedl v 17.min. hry Maryan Lesyk, zakončil jej sice tvrdě, nicméně opět jen do dobře postaveného brankáře Holuba. V těch okamžicích se soupeř choval jako správný host a na naší půlce hřiště se vůbec nezdržoval. Zvýšit skóre na 2:1 umožnila hezká kombinace po ose Filip Kokeš, Petr Pytka a opět zakončující Honza Matucha. A nebylo to od něj vše, gól vstřelený naším útočníkem hned po další minutě hry, mu nebyl uznán pro ofsajdové postavení. Přesto se čísla na světelné tabuli brzy měnila na 3:1, když se za obranu soupeře dostal ve 37.min. Patrik Breškovec a vyběhnuvšího Holuba překonal chytrým lobem. Poločasový stav stanovila znovu "motorová myš" jménem Breškovec, kterému letící míč z rohového kopu šikovně přenechal lehkým sehnutím Jakub Mičkal a Patrik tak zakončoval hlavou z metrové vzdálenosti. Nemohl se mýlit...4:1!

Druhá půle už tolik fotbalovosti nepřinesla, tempo opadlo, jednak jsme prostřídali, pak se také na stavu sil projevila červená karta pro jinak dobře hrajícího Borise Hucka(dvakrát "žlutý" faulík na půlící čáře...). Hosté sice dokázali po nedorozumění našeho obránce s brankářem snížit, a hned další šanci už výtečně vyřešil brankář Petr Prokeš, ale dvě přesné akce Maryna Lesyka znamenaly razantní zvýšení skóre na 6:2 a rozhodnutí o osudu zápasu. Několik dalších akcí bylo ještě zastaveno našimi nepřesnostmi a ztrátami míče, ovšem poslední střelecký zásah stál za to, když Maryan Lesyk a Honza Kokeš využili nesklapnuté ofsajdové pasti, šli sami na louňovického brankáře, Maryan přihrával, Honza zakončoval ...a diváci poprvé uviděli jeho oslavné salto... <:o)

 

Sestava: Shokodko (46. Prokeš) - Hucek, Ploc, Lebeda, Lesyk I. (60. Mika) - Pytka (66. Bíža), Breškovec, Kokeš F., Lesyk M. - Matucha (71. Kokeš J.), Mičkal (69. Bláha)

Góly: 13. a 25.min. Matucha, 38. a 44.min. Breškovec, 50. a 85.min. Lesyk M., 88.min. Kokeš J.

Rozhodčí: Ložková - Tamok, Drábek

Diváků: 80

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 53432
Dnes: 0
Online: 3

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Na kolikátém místě letos naše mužstvo skončí?

  1. - 3.
16 (72,7%)

  4. - 7.
3 (13,6%)

  8. - 11.
3 (13,6%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace