Úvod » Podzim 2016/17 » Pohár SKFS

Pohár AGRO CS (2. kolo): Sokol Vyšehořovice - Jawa Divišov

publikováno 14.09.2016

A za 14 dní derby!!

 

Sokol Vyšehořovice - Jawa Divišov      4:2 (2:1)

​Parádní fotbal byl k vidění ve druhém pohárovém kole, které k nám přiválo silného soupeře z I.A.třídy. A nestačil se ze začátku divit, s jakým drajvem, i přes hodně velké problémy se složením sestavy, nastoupil náš tým do zápasu! Výborné rychlé kombinace, přihrávky na jeden dotek, pohledné akce tažené až  těsně před bránu gólmana Šimáčka, a hned v 8.min. hry i první, končící za jeho zády, to když budoucí třígólový střelec utkání Michael Kasík poprvé dopravil hlavou míč do sítě po skvělém centru Patrika Breškovce. Role si ti dva vyměnili už o deset minut později, tentokrát ale bez brankového efektu, kdy podél pravé lajny pelášící Kasík ve své typické turbo rychlosti zatáhnul míč avšak nabíhající Breškovec ho napálil jen do tyče. Soupeř se rozhodně nehodlal nechat zahanbit a tak zahrozilo i na druhé straně hřiště, Vondrákovi se ale úspěšně postavil brankář Shokodko. Natěšení diváci tleskali vzápětí samostatné akci Maryana Lesyka, jenž ale Pavla Šimáčka ranou z blízka nepřekvapil, lehce nepřesné střele z dálky v podání hbitého a hlavně uzdraveného Petra Pytky i překvapivému pokusu Patrika Breškovce, kterým však i on minul divišovskou bránu. Chuť si ale "Brešky" spravil hned ve 26.min. přesnou nahrávkou do nohy nabíhajícího Michaela Kasíka a bylo to 2:0! Ani tehdy se nezačalo hrát na jednu bránu, soupeř fotbalově zlobil a kousal, rychlými kombinacemi dával najevo touhu se skórem něco udělat. Po neúspěšném pokusu Svobody se ještě nic nedělo, ale jestliže ve 36.min. před naší bránou zazdil neuvěřitelnou šanci Pekárek, tak tentýž hráč se už těsně před přestávkou nemýlil! Za stavu 2:1 se šlo do kabin a nic na tom nezměnil ani nadýchaný centr Borise Hucka na hlavu Breškovce, míč byl o choupek vyšší, než náš špílmachr potřeboval.

I druhou půli jsme začali aktivně, pěknou ranou Kasíka, mířící ale jen do rukavic přesně postaveného Šimáčka. Hrálo se skutečně razantně a ve velkém tempu a tak není divu, že přišla i volnější pasáž hry se ztrátou aktivity a mírnou převahou hostů, všechny žlutomodré útočné snahy však úspěšně řešila naše Davidem Plocem dirigovaná obrana. V těch okamžicích jsme oddechovali a vymýšleli především rychlé kontry, snad v pěti byl Petr Pytka, střelecká můza ho ale v dnešním utkání míjela hodně zdaleka. Přesto šance přicházely. V 60.min. minuli šikovný přímý kop Breškovce ve vápně jak Michael Kasík, tak Petr Homola, v o čtvrthodinu později pak jeden ze zátahů rychlonohého Pytky napálil jen do těla padajícího Šimáčka nabíhající Kasík. Ze standardky poté jen těsně minul šibenici Breškovec. I na druhé straně ale bylo veselo, neúnavný Pekárek se často statečně bil s naší obranou, ale když už něco hodně hořelo, zaskočil za Shokodka včasným odkopem ve velkém stylu hrající Michal Bíža. Přesto jsme gól dostali, to když se trefil v 76.min. Vondrák. Zdálo se, že tedy rozhodnou o postupujícím penalty, ale přišlo vystřídání zraněného Filipa Kokeše a na plac se vrhnul nestárnoucí Aleš Kaiser. V 87.min. téměř už klasicky utekl obráncům Michael Kasík, střelu mu sice gólman Šimáček vyrazil, ale pak už jen sledoval, jak dobíhající Kaiser se zařazenou pětkou trhá drny v malém vápně a pálí vítěznou trefu do divišovské sítě! S rukama zdviženýma k nebi pak byl zalehnut hordou jásajících spoluhráčů. Aby byl výsledek hodně kvalitního utkání ještě hezčí, zkompletoval těsně před konečným hvizdem svůj hattrick Michael Kasík!

Za 14 dní se tedy potkáme v osmifinále poháru v derby s Čechií Vykáň!

Podle časopisu FourFourTwo existují jen čtyři derby na světě, které mají pro fanoušky tu nejfotbalovější atmosféru... Celtic / Rangers, Man. City / Man. United, Fenerbahce / Besiktas...a Vyšehořovice / Vykáň!

 

góly: 8., 26. a 89. Kasík, 86. Kaiser

sestava: Shokodko - Hucek, Ploc, Lebeda, Bíža - Kokeš (59. Kaiser), Breškovec, Homola, Lesyk - Kasík, Pytka

připraveni byli: Prokeš, Bursík

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 53390
Dnes: 1
Online: 2

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Anketa

Na kolikátém místě letos naše mužstvo skončí?

  1. - 3.
16 (72,7%)

  4. - 7.
3 (13,6%)

  8. - 11.
3 (13,6%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace